fbpx

Köp- och leveransvillkor

Beställning

Beställning görs på vår hemsida www.mazzo.se eller i en blomsterbutik som är ansluten till Mazzo Blomsterförmedling. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina personuppgifter registreras i vårt kundregister. Vid beställning på mazzo.se träffas avtal om köp först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till den mejladress du angett. Vi förbehåller oss rätten att korrigera en beställning om leverans av någon anledning inte kan ske. Leverans av blommor görs endast till mottagare med leveransadress i Sverige.


Personuppgifter

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Personuppgiftsansvarig är Flower Concept Sweden AB (org. nr 559118-6720). Informationen du lämnar om dig själv används av Mazzo och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part utöver vad som krävs för att vi ska kunna fullgöra din beställning, t ex till ombud och speditör, eller för att uppfylla en rättslig skyldighet enligt lag eller domstolsbeslut.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy. På vår hemsida – mazzo.se – använder vi oss av kakor (cookies). Kakor används för bland annat statistik och för att kunna göra förbättringar på hemsidan. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”. Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar som innehåller felaktiga personuppgifter eller där kunden har betalningsanmärkningar.


Butik som levererar

Din beställning via mazzo.se kommer att levereras av någon av våra anslutna florister och i vissa fall av något av våra ombud. Har du valt alternativet Hämta i butik så väljer du själv vilken butik som du vill hämta din beställning hos.


Kontakt med mottagaren före leverans

Butiken som utför din beställning kontaktar mottagaren före leverans för att säkerställa leveransadressen. Kontakt sker via telefon eller SMS.


Leveranser inom Sverige

Beställer du vardagar före kl 13 och lördagar före kl 11 med hemleverans kan vi leverera blommorna samma dag (undantaget orter som expedieras med buss, postbil eller båt). Endast i undantagsfall sker leveranser på söndagar och helgdagar. Om du gör din beställning efter angiven tid och vill ha den levererad samma dag försöker vi självklart att få ut din beställning samma dag, men den kan komma att levereras följande dag. Budavgiften för hemleverans inom Sverige är 99 kr inkl moms. Avgiften är inte inkluderad i produktpriset. Väljer du att själv hämta beställningen i närmaste butik betalar du ingen budavgift.

Väljer du att hämta i butik och vill hämta din beställning samma dag behöver vi din beställning vardagar före kl 13.00 och lördagar före kl 10.00. På vald leveransdag finns beställningen att hämta vardagar efter kl 16.00 och lördagar efter kl 12.00.

När du beställer blommor till begravning är det viktigt att ange den avlidnes namn, kyrka eller kapell, ort samt tid för begravningen. Beställningar till begravningar måste göras senast två vardagar före begravningen äger rum för att vi ska kunna garantera leverans.


Leveranstider

Vi kan inte garantera leveranser vid exakta tider, men vi gör alltid vårt yttersta för att ditt önskemål ska hållas. Leveranser görs vanligtvis vardagar kl 9-20 och lördagar kl 11-17. Leveranser till företag görs normalt före kl. 16.00 under förutsättning att vi fått in ordern före kl 12.00 (lokala avvikelser kan förekomma). Vid speciella högtider som t ex Alla hjärtans dag har vi utökade leveranstider.

Väljer du att hämta i butik finns beställningen att hämta på vald leveransdag vardagar efter kl 16.00 och lördagar efter kl 12.00.


Leveranssäkerhet

Du som beställare har fullt ansvar för att alla uppgifter om mottagaren är fullständiga och korrekta. Eventuella felleveranser eller leveransförseningar som beror på felaktiga eller ofullständiga uppgifter, t.ex. utebliven portkod, ersätts inte. Butiken ringer till mottagaren för att säkerställa leveransen, t.ex. om det saknas portkod mm. I samförstånd med mottagaren bedömer floristen om det, beroende på vädret eller av annat skäl, är möjligt att hänga blommorna på dörren eller lämna dem vid den angivna adressen.

Leveranssätt

Vi levererar vanligtvis våra blommor med bud fram till mottagarens dörr. I vissa fall där vår närmsta butik ligger för långt bort måste vi dock använda andra leveranssätt. Om den ort som blommorna ska levereras till ligger utanför området för ordinarie leverans med bud, får du information om detta vid beställningen. Om leverans inte kan ske med bud kan den i stället komma att ske

 • med buss. Vår butik ringer då upp mottagaren och bestämmer med vilken buss blommorna kommer att skickas. Mottagaren får då möta upp vid överenskommen busshållplats. På vissa platser lämnas paket av på förbestämda platser, så som bensinstationer eller lanthandlare.
 • med lantbrevbärare (Postbil). Till vissa mindre platser på landsbygden använder våra butiker lantbrevbäraren. Dessa beställningar behöver vi oftast dagen innan för att kunna utföra i tid, eftersom blombuden lämnas väldigt tidigt till lantbrevbäraren.
 • med båt. Till vissa skärgårdsöar levererar vi våra blommor med båt. Vår butik ringer då upp mottagaren och talar om med vilken båt blommorna kommer. Båtbolagen lämnar oftast paketen direkt på bryggan, varför det kan vara bra att mottagaren möter upp när båten kommer.
 • genom hämtning i butik. Tyvärr finns det platser som vi inte kan leverera blommor till. I dessa fall ringer vår butik upp mottagaren som får komma och hämta blommorna i närmsta blomsterbutik som är ombud för Mazzo blomsterförmedling. Budavgiften reduceras då till 18 kronor.


Alternativa blommor/färg/form

Butiken gör alltid sitt yttersta för att motsvara den beställda produkten. Ibland är det emellertid inte möjligt att leverera exakt de blommor (eller den färg eller form) som du har beställt. I de fall butiken inte har en viss blomma eller produkt har de rätt ersätta med en likvärdig produkt. Detta innebär att de har rätt att ändra i en bukett så länge den fortfarande följer samma färg och form. Om du inte vill ha något annat alternativ måste du ange det vid beställningen.


Bildcollage på mazzo.se

På mazzo.se kan du se ett bildcollage på olika typer av blommor. Bilderna är dock inte en exakt återgivning av blommornas verkliga färger och former utan är att betrakta som illustrationer över hur blommorna kan se ut.


Bekräftelse

När du har slutfört din beställning på mazzo.se får du en automatisk orderbekräftelse med e-post. Skulle uppgifterna inte stämma ber vi dig att omgående kontakta vår kundservice.


Retur / reklamation / ångerrätt

Kontakta Kundservice om du vill returnera en vara. Varor som returneras ska vara oanvända, i oskadat skick och ha alla etiketter kvar. Om varan kommer i någon slags förpackning ska även denna följa med i returen.

Om du vill reklamera en vara ska du i första hand vända dig till den butik som har levererat varan. Vid reklamationer gäller bestämmelserna i Konsumentköplagen.

Blommor är färskvaror och enligt Distans- och hemförsäljningslagen gäller därför inte ångerrätt.


Leveransförbehåll

Mazzo förbehåller sig rätten att häva beställningsavtalet och avstå från att leverera blommorna om Mazzo har skälig anledning att anta att mottagaren av blommorna inte önskar få dessa levererade. Mazzo förbehåller sig också rätten att neka order om innehållet i korttexten kan upplevas som kränkande eller obehagligt. I sådana fall har beställaren rätt att få pengarna tillbaka.


Ansvarsbegränsning

Mazzo erbjuder en möjlighet att vid leverans av blommor skicka med fotografier eller rörliga bilder i form av video eller annan film. Detta kan bl a göras med hjälp av QR kod. Oavsett tekniskt format eller det sätt som bilden/bilderna skickas kan Mazzo eller dess samarbetspartners inte göras ansvariga för innehållet i bilden/bilderna. Detta gäller även vid mottagarens fortsatta användning av bilden/bilderna, t.ex. genom delning på sociala medier.

Så här beställer du:

Välj stil

 • Naturligt
 • Romantiskt
 • Trendigt

Välj färg

 • Boho Chic
 • Less is more
 • Slow Living

Välj pris

 • Vardagslyx
 • Festligt
 • Skrytbukett