fbpx

Vårt miljötänk

E-com Day 2023_nominerad_ehandelsresan

Vi är nominerade till ”Årets hållbara e-handelsresa 2023! Ett pris som delas ut i samband med Breakit E-com Day. Vad gör att vi blir nominerade till ett prestigefyllt pris?

Med Mazzo kan blomsterbranschen ställa om

Vi ger möjligheten till en hel bransch att ställa om till att bli mer hållbara. Blomsterbud har funnits sedan 1930-talet. Under alla år har butikerna som är med i blomsternätverken tvingats att hålla ett lager med ett specifikt sortiment av blommor. Kunden har valt en bukett och förväntar sig att buketten ska se exakt likadan ut.

Hållbarare och mer för pengarna

Konceptet med Mazzo handlar om att kunden istället beställer utefter tre enkla val; stil/känsla, färger och storlek. Floristerna binder utifrån kundens val buketter med valfria blommor. Det innebär minimalt med svinn, eftersom de slipper köpa in specifika blommor. De binder buketterna med blommor som är prisvärda just den aktuella veckan. Det gör att kunden upplever att de får mer för pengarna. Kunden kan vid beställning se avståndet mellan mottagaren av buketten och närmsta anslutna florist. Alla buketter som skickas ut genom mazzo ska kunna slängas på komposten. 

Inga okomposterbara material

I våra avtal med floristerna har vi skrivit in att cellofan och färgade blommor inte får användas. Inom kort lanserar vi begravningsblommor och då kommer det vara helt utan blomsterskum (tex. Oasis som är en ren plastprodukt).

Beställ blomsterbukett – 3 enkla steg

Här väljer du med tre enkla steg din bukett – stil, färgskala och storlek. Floristen binder sedan buketten med känsla, sin hantverksskicklighet och valfritt material utifrån dina tre val.